~~~~~Selamat Datang~~~~

Kepada Pengunjung Blog Serama Parit Buntar saya merakamkan Ribuan Terima Kasih dia atas kesudian anda melayari blog ini. Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf sekiranya paparan yang ditulis ada menyinggung perasan mana-mana pihak, sesungguhnya saya hanyalah insan biasa lumrah manusia ada melakukan kesilapan dan mohon dimaafkan sekiranya blog ini menyinggung mana-mana individu atau pihak di atas penulisan saya. (0165047301)Selamat Datang dan Terima Kasih

Reban


REBAN AYAM SERAMA DI KAWASAN RUMAH TERES/TERHAD.

Pembelaan Ayam Serama bukan terhad kepada peminat - peminat serama yang mempunyai kawasan rumah yang luas sahaja malahan yang tinggal diflat flat pun ada turut membelanya.

Bagi peminat yang tinggal dikawasan yg terhad seperti flat & rumah teres, untuk membuat reban serama menjadi masaalah besar. Sebenarnya serama tidak semestinya memerlukan reban yang mempunyai keluasan yang besar, keluasan yg agak selesa sudah mencukup bagi ayam serama. 

Yang paling utama, reban tersebut perlulah mempunyai pasir dibahagian lantainya, ruangan angin dikiri & kanan dan lampu yg boleh digunakan pada malam/ musim hujan.

Disini saya sertakan gambar reban yang boleh digunakan bagi peminat - peminat yang tinggal di rumah teres.
               kredit untuk : http://serama-ns.tripod.com/info_reban.htm

 

 

Reban Ayam Serama Alaf Baru


Mungkin ada diantara peminat ayam serama yang baru nak bermula,  

Saya menerima tempahan membuat reban bersaiz mini dan sederhana. !!


Mudah diselengara serta bersih dan dijamin tahan...
Dengan ruang 4 Unit Bujang / 2 Unit Pembiak hanya RM400 dengan Roda.

 


Saiz Sederhana 

RM 860  untuk 8 Unit Bujang / 4 Pembiak dengan atau tanpa roda.